חג שבועות מתקרב ובא ולכבודו הכנתי לכם טנא מלא בהפתעות! מילאתי אותו בפוסט חגיגי, צבעוני וטעים, מלא בהשראה, יצירה ו… מתכונים מתוקים 🙂 לקראת החג הלבן והמשמח נמלא צנצנות מקושטות בריבה מתוקה וריחנית וגם בקינוח שכבות אישי, מתוק ומרשים. איזה כיף – החג הזה תוכלו להשתמש בפירות העונה הנהדרים ולמלא את הטנא בתוצרת ידיכם המתוקה והיצירתית!

בנוסף למתכונים אתן לכם דוגמאות כיצד ניתן לקשט את הצנצנות ולהפוך את כלי הקיבול למתוק ויפה ממש כמו תכולתו. אפשרויות הקישוט הן אין סופיות – תנו לדימיון להשתולל ושיהיה חג שבועות שמח!

ריבה - מכסה וואשי זהב

אז, מה צריך?

ליצירה:

  • גלילי וואשי טייפ צבעוניים
  • מספרי FISKARS (או מספריים איכותיים אחרים)
  • צנצנות זכוכית בגדלים שונים, שטופות ומעוקרות
  • טוש פיינט edding עובי בינוני 751 שחור ולבן
  • מדבקות לוח גיר
  • מדבקות שעם
  • תגיות שעם
  • שרשרת דגלונים
  • מארז בד לקישוט צנצנת
  • סרטי בד

    לנוחיותכם, הקליקו לרכישת חומרי היצירה הנדרשים ליצירה זו, או חלקם. ואף תוכלו להוריד ולהדפיס הוראות הכנה של יצירה זו. בשיתוף אתר היצירה – הוביקס.

חומרים לקישוט צנצנות

חומרים-אוירה

לריבת המשמש:

  • 1 ק"ג משמשים שטופים, מגולענים וחצויים (המשקל הוא נטו, לאחר הסרת החרצנים)
  • 1 ק"ג סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית ציפורן טחון

 

לקינוח שכבות פירותי בצנצת אישית (4 מנות גדולות או 8 מנות קטנות):

  • 350 גרם פירות עונה אדומים שטופים, מגולענים וחצויים (תותים, דובדבנים, שזיפים) או לחלופין 1 חבילה לקט פירות יער קפואים
  • חצי כוס סוכר (לרוטב הפירות)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • רבע כוס מים
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 200 מ"ל חלב
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1/2 כוס סוכר (לקרם הוניל)
  • 150 גרם פתי בר מפורר
  • שקית זילוף / כף

 

איך מכינים את ריבת המשמש:

לסיר גדול מכניסים את המשמשים, הסוכר, המים והתבלינים ומביאים לרתיחה (אפשר לוותר על התבלינים – אני באופן אישי חושבת שהם מוסיפים המון!). מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד כ-45 דקות, עד שהפרי מתפרק מעט בבחישה. מסירים מהאש וממתינים לצינון מלא. ממלאים את הצנצנות וסוגרים טוב טוב את המכסים.

איך מכינים את קינוח השכבות:

מכינים את רוטב הפירות: שמים את הפירות, המים והסוכר בסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-15דקות. מסירים מהאש וממתינים לצינון מלא.

מכינים את קרם הוניל: מקציפים שמנת, חלב, פודינג וסוכר עד לקבלת קרם יציב.

מרכיבים את המנה: מכניסים את קרם הוניל לשקית זילוף ומזלפים לתחתית כל צנצנת שכבת קרם בגובה של כ-1.5 ס"מ (ניתן גם להשתמש בשלב זה בכף). מעל הקרם מפזרים שכבת פירורי פתי בר ומנערים קלות את הצנצנת לפיזור אחיד. מעל שכבת הפירורים יוצקים 2 כפיות מרוטב הפירות. חוזרים על הפעולות עד לסוף הצנצנת (השכבה האחרונה צריכה להיות קרם וניל עם מעט פרי מעליו). מכסים את הצנצנות בניילון נצמד (או מבריגים את המכסים) ומכניסים למקרר לשעתיים להתייצבות.

עד כאן הקינוחים – עכשיו נותר לנו לנו לקשט את הצנצנות.

ראשית, נכין גזירים שונים לקישוט – דגלונים, תוויות אישיות מדליקות

דגלונים-איך עושים

 

תהליך עבודה-אוירה

 

לאחר מכן – נשאר לנו לעטר את הצנצנות לפי הטעם האישי שלנו וכיד הדמיון הטובה:

ריבה - מכסה בד אדום

 

ריבה - דגלונים 2

 

ריבה - מכסה וואשי תכלת

 

קינוח כוסות פונפונים ושעם

קינוח כוסות סרט משובץ

1 Comment

  1. קרן בר says:

    ידי זהב יש לך יקירתי… פשוט מהמם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *